miércoles, 27 de noviembre de 2013

Púding d'espigalls (brotons o col verda)

Com fer un púding de brotons o col verda Els brotons són una col que surt de la planta anomenada col brotonera. També es coneixen com espigalls, però aquests en realitat s'anomenen així quan la planta comença el procés de floració. A molts llocs de Catalunya es conreuen, però al Garraf han esdevingut un símbol. A més a més Slow Food del Garaf els va incloure a l'Arca del Gust de Slow food Internacional, juntament amb la Malvasia de Sitges, la col paperina, l'escarola perruqueta i el gall del Penedés. Per tal de fer el púding cal que trieu els espigalls i els taleu regularment. Bulliu-los uns quatre minuts, si són tendres, refredeu-los i escorreu-los bé. Tritureu-los juntament amb crema de llet, sal i ous. Passeu tot a un moltlle i afegiu panses i pinyons. Gogueu-lo. Al nostre restaurant (La Salseta) acompanyem aquest púding, prèviament gratinat amb bexamel i formatge, ambcrema de carbassa Que vagi de gust !